sex hikaye

Csak egy szög

203 perc,
színházi felvétel színes magyar

Stáb

rendező Mohácsi János
  operatőr Nemes Tibor
  zene Kovács Márton
     
     

Szereplők

Antal Márta
  Balla Eszter
  Felhőfi-Kiss László
  Gothár Márton
  Hunyadkürti György
     
további szereplők további szereplők

Szinopszis

"Zöld az erdő, zöld a hegy is,/ a szerencse jön is, megy is./ Megátkoztál, meg is vertél,/ örök csavargóvá tettél.// Egész világ ellenségünk,/ űzött tolvajokként élünk./ Nem loptunk mi, csak egy szöget/ Jézus vérző tenyeréből.// Isten, könyörülj meg nékünk,/ ne szenvedjen tovább népünk./ Megátkoztál, meg is vertél,/ örök csavargóvá tettél."

Az előadás a mottónak, a Cigányhimnusznak megfelelően a cigányság történetét meséli el hátborzongató epizódokban. Kolompár Károly (Kovács Zsolt), egy hányattatott sorsú cigányközösség vezetője, az előadás elején az Úristennel kávézik, de az Úr átmenetileg leveszi a kezét a cigányságról? Karcsi bácsi történetei rendre megelevenednek, és a romákkal kapcsolatos sztereotípiákat, valamint a társadalom képmutatását, az örökké jelen lévő rasszizmust, az ember javíthatatlanságát mutatják be. A darab végén felhangzó "nem loptunk mi, csak egy szöget Jézus vérző tenyeréből" refrénű himnusz a sorsüldözöttség metaforájának kibontása. A IV. Pécsi Országos Színházi Találkozón a darabban nyújtott alakításáért Kovács Zsolt kapta meg a legjobb férfi főszereplő díját, a csapat pedig a "Legjobb társulat" díját.

A színházi előadást Mohácsi János rendezte.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012