sex hikaye

Pesti mese: Óz, a nagy varázsló

rövidfilm 12 perc, video
bábfilm , vígjáték színes magyar

Szinopszis

"Ez a film kicsit másképp dolgozta fel a jól ismert mesét, mint Hollywood. A történet egy Rákóczi téren ücsörgő kislány meséje alapján elevenedik meg. Dorothy ugyan Menzesz Cityből érkezett, de a helyszín Budapest, az egész bábfilm kellemesen magyar és élvezetesen trágár.
Dorothy ebben a verzióban félmeztelen Playboy-nyuszi, s a társai sem különbek. A tudálékos madárijesztő a hatalmas eszétől szeretne megszabadulni, a bádogember homoszexuális, pedofil és szodomista, az oroszlán túl bátor, mellesleg süket, vak meg rákos is (?Éljen, rákos is!?). Együtt vándorolnak, és miközben azt éneklik, hogy ?ki a f... az az Óz?, mindenféle pesti figurákba botlanak. Sok szenvedés után végre eljutnak Ózhoz, a vodkásüveg által megszemélyesített ukránhoz, teljes nevén Maffi Óz-hoz. A jó öreg megbízható Óz teljesíti kívánságaikat, mindenkit hülyére veret, Dorothy pedig beállhat Óz macájának. A szövegek szellemesek, a bábok nemkülönben, a kislány, az egyetlen élő szereplő, igazi átváltozóművész...
A Pesti mese nagy varázslat; gunyoros korrajza visszaadja a századvégi Budapest hangulatát." részlet László Péter írásából.

Cselekmény címkék

budapest, mese
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012