Nyomtatás

Rom és virág

dokumentumfilm 43 perc, video
portréfilm színes magyar

Stáb

rendező Vizi Mária , Szekeres Csaba
  forgatókönyvíró Vizi Mária
  operatőr Szepesi Gábor
     
  vágó Hargittai László
  zene Lajkó Félix , Alexander Balanescu
     

Szereplők

a dévai ferences kolostor lakói
  Böjte Csaba
  Gyártó Duna Televízió
     
     

Szinopszis

Az úgy történt, hogy egy szép nap Csaba testvér nekiindult a világnak, mert úgy érezte, valahol várják ott. Az útirányt a Jóistenre bízta. Ezek az utak mindig gyermekek sorsának jobbra fordulását jelentették, Déván ugyanis emberhez méltó élet lehetősége és otthon vár rájuk.
A film központi alakja a Déván élő ferences szerzetes, Böjte Csaba, aki 1992-ben romjaiból újjáépítette a román államtól visszaigényelt kolostort. Munkatársai és a kolostoriskola lakói ma már emberi körülmények között élnek, létezésükért viszont minden nap kinek-kinek meg kell hoznia a maga áldozatát. Árva, félárva gyerekek kerülnek oda, akik iszonyatos körülmények között, szinte állati sorban éltek addig, amíg Csaba testvérrel nem találkoztak. A kolostor falai közt biztonságban érezhetik magukat, hiszen otthonra leltek. A testvérek és a nevelők önfeláldozó türelemmel, szeretettel nevelik és tanítják az ott élő gyerekeket, akik számára a kolostor jelenti az egyetlen esélyt és lehetőséget az életben maradásra.
A filmben négy fájdalmasan induló sors kapcsolódik össze: Antalka, Rita, Laci és a Máthé gyerekek élete. Többi diáktársukhoz hasonlóan ők is azon a fent említett szép napon találkoztak Csaba testvérrel.

Cselekmény címkék

árva, gyerek, pap

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


a cikket az alábbi linken találod:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |