sex hikaye

DOKU - Csalog Zsolt beszél

dokumentumfilm 105 perc, video
portréfilm színes magyar

Stáb

rendező Jávor István
  operatőr Jávor István
  vágó Révész Márta
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Csalog Zsolt
     
  Gyártó Fekete Doboz Alapítvány
     
     

Szinopszis

1990 tavaszán - történetesen az első szabad magyarországi választások előtt - Zsolt, Éva (később felesége) és én elhatároztuk: kamera elé ülünk, hogy Zsoltot magáról, múltjáról, barátairól, szerelmeiről, a politikáról beszéltessük. Azzal kísérleteztünk, hogy a kamera jelenlétében képes-e valaki - hozzá közelállóknak - úgy megnyilvánulni, mintha csak magukban lennének.
Így született ez a sokórás anyag, egy örök ellenálló sajátos története, egyúttal közelmúltunk krónikája - Csalog Zsolt olvasatában. Korai halála után ez a dokumentum átértékelődött. Lehetetlen, hogy a benne elhangzottakat ne ismerhesse meg a nyilvánosság.
Berkovits György vállalta azt a nem éppen könnyű feladatot, hogy az anyagot nézhető hosszúságúra szerkessze, Upor Péter pedig a végső simításokban volt segítségemre. Igyekeztünk minden képanyagot összegyűjteni, ami a családi-baráti archívumokban fellelhető volt. A beszédfolyamot itt-ott Csalog írásaiból vett idézetekkel szakítjuk meg, illetve sokéves filmrészletekkel illusztráljuk.

Cselekmény címkék

visszaemlékezés, kommunizmus, rendszerváltás, életút
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012