Nyomtatás

DOKU - Csalog Zsolt beszél

dokumentumfilm 105 perc, video
portréfilm színes magyar

Stáb

rendező Jávor István
  operatőr Jávor István
  vágó Révész Márta
     
  szerkesztő Berkovits György , Upor Péter

Szereplők

Csalog Zsolt
  Gyártó Fekete Doboz Alapítvány
     
     

Szinopszis

1990 tavaszán - történetesen az első szabad magyarországi választások előtt - Zsolt, Éva (később felesége) és én elhatároztuk: kamera elé ülünk, hogy Zsoltot magáról, múltjáról, barátairól, szerelmeiről, a politikáról beszéltessük. Azzal kísérleteztünk, hogy a kamera jelenlétében képes-e valaki - hozzá közelállóknak - úgy megnyilvánulni, mintha csak magukban lennének.
Így született ez a sokórás anyag, egy örök ellenálló sajátos története, egyúttal közelmúltunk krónikája - Csalog Zsolt olvasatában. Korai halála után ez a dokumentum átértékelődött. Lehetetlen, hogy a benne elhangzottakat ne ismerhesse meg a nyilvánosság.
Berkovits György vállalta azt a nem éppen könnyű feladatot, hogy az anyagot nézhető hosszúságúra szerkessze, Upor Péter pedig a végső simításokban volt segítségemre. Igyekeztünk minden képanyagot összegyűjteni, ami a családi-baráti archívumokban fellelhető volt. A beszédfolyamot itt-ott Csalog írásaiból vett idézetekkel szakítjuk meg, illetve sokéves filmrészletekkel illusztráljuk.

Cselekmény címkék

visszaemlékezés, kommunizmus, rendszerváltás, életút

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


a cikket az alábbi linken találod:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |