Nyomtatás

Isztambul

játékfilm 94 perc, 35 mm
színes magyar, török, holland, ír

Stáb

rendező Török Ferenc
  forgatókönyvíró Török Ferenc
  producer Kántor László
     
  díszlettervező Banovich Tamás
  jelmeztervező Breckl János
     
  gyártásvezető Zánkay Piros

Szereplők

Johanna ter Steege
  Yavuz Bingöl
  Tenki Réka
  Padraic Delaney
  Lukáts Andor
  Bánfalvi Eszter
  Anger Zsolt
  Fullajtár Andrea
  Kútvölgyi Erzsébet
  Varga Norbert
  Gyártó Új Budapest Filmstúdió Kft.
     
  bemutató 2012. február 16.
     

Szinopszis

Európa szerte tipikus jelenség, hogy évtizedes házasságok fordulóponthoz érnek a felnőtt gyermekek kirepülése után. Gyakorta előfordul, hogy a férfiak új házasságot kötnek, s a nők egyedül maradnak. Van-e reménye egy elhagyott nőnek ötven éves kora felett új életet kezdeni?

A mi történetünkben egy középkorú budapesti nőt harminc év házasság után hagy el a férje. Mind a család, mind a társadalom közönnyel viseli KATALIN krízisét. A környezet betegnek véli, kórházba viszik, leszedálják. Férje és lánya, azonban csak színészkedésnek tartják az átmeneti hisztérikus állapotot. Szégyellik a nőt, tehernek érzik. Katalin megszökik a korházból és egy váratlan döntéssel Isztambulba indul. Kamasz fia, lázadó hősként ered menekülő édesanyja nyomába.

A fiú dühös apjára, konfliktusa lesz nővérével is.

Isztambulban Katalint a sors összehozza egy magányos muzulmán férfival. A friss szerelem újra fölszabadítja a nő érzelmeit, pár napra ismét kivirul. Ám a fiú váratlan érkezése ismét felkavarja háborgó indulatait. A zavarodott helyzetben az anya nem ismeri fel saját fiát, mintha csak végleg el akarná törölni előző életét. A kamasz fiúnak Isztambulban kell a konfliktust megoldania…   

A film alapvető kérdésfeltevése: valóban beteg-e az az ember, akit a környezete annak vél? Vajon hozhat-e szabad döntéseket egy ember a családi kötöttségek ellenében? Van-e joga bárkinek, a saját egóját más rovására kiteljesíteni?

Cselekmény címkék

anya-gyerek kapcsolat, krízis, utazás, válás

Költségvetés

1,4 M eur
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


a cikket az alábbi linken találod:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |