sex hikaye

Emlékszem Anna Frankra

játékfilm 95 perc, HD
dráma , életrajzi , háborús színes Magyarország, Olaszország
nyelv: olasz

Stáb

rendező Alberto Negrin
     
  digitális képi utómunka Focus Fox Digital Stúdió
     
  bemutató 2011. május 5.
     

Szinopszis

1935., Amszterdam. Anna Frank és Hanneli Goslar első iskolai napja. Anna természetes vidámsága feloldja Hanneli félelmét az iskola új, szokatlan világában és a két gyermek barátságot köt, együtt élik a gondtalan gyermekkor boldog napjait, együtt teszik föl a serdülőkor mindkettejüket izgató kérdéseit.

Hollandia megszállása után 1942-ben Hannelit édesapjával és kishúgával elhurcolják a németek. A Frank és a Van Daan család viszont a deportálások elől elrejtőzik. Két évig tart a bujkálás, kétségbeesés és remény közt telnek a hétköznapok. Már-már közelinek tűnik a szabadulás, amikor egy névtelen feljelentés nyomán a németek felfedezik a rejtekhelyet. Miep, az egyik holland segítő kétségbeesett próbálkozása ellenére a két családot elhurcolják Auschwitzba. Miep a feldúlt, üres rejtekhelyen találja meg Anna naplóját.

Auschwitz felszabadítása után Otto Frank (Anna édesapja) kétségbeesetten keresi családját. A tábor irattárában megtalálja a felesége halálát rögzítő kartont, de a gyerekekről nincs semmi hír. Visszatér Amszterdamba, ahol Mieptől megkapja Anna titkos naplóját, majd a hírt a Vöröskereszttől, a lányok haláláról. Ottót felkavarja a napló elolvasása, ugyanakkor rádöbben, hogy a naplónak hála, Anna él, immár mindörökre tizenöt évesen.

A forgatókönyv Allison Leslie Gold azonos című könyve alapján készült. Az amerikai írónő negyven évvel a II. Világháború után hosszan beszélgetett Hanneli Goslarral. Ő a Napló tanúsága szerint a "legjobb barátnő", aki élete nagy részét Anna Frank emlékének életben tartására fordította.

Cselekmény címkék

auschwitz, háború, napló
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!