sex hikaye

kult_ur.hu

tudományos film 145 perc, video
színes magyar
nyelv: magyar

Stáb

rendező Kormos Gyula Krisztián
  producer Wizner Balázs
  operatőr Boldizsár András
     
  vágó Kormos Gyula Krisztián
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Aczél Ágnes
  Aczél Anna
  Agárdi Péter
  Bacsó Péter
  Berecz János
     
  Gyártó Metaforum Film
     
     

Szinopszis

Aczél György, a kádár-korszak emblematikus figurája, a kultúrpolitika atyaúristene, virágzó kultúrát teremtett egy elnyomó rendszerben, közben megtörte, magához édesgette az alkotókat, sokakat pedig örök hallgatásra ítélt.

Ki ez az ember, és mit gondolnak róla azok, akik élvezték vagy épp elszenvedték hatalmát.

„Ma Magyarországon változatlanul rögeszmeként él, hogy olyan, hogy kultúrpolitika, olyan van. Tehát, hogy egyáltalán, ez művelhető, mint műfaj, és hogy ez személyfüggő. Ezt például neki köszönhetjük, mint egyértelmű negatívumot."

„Hát, tessék megnézni a DEGAULLE-i Franciaországban az André Maurot, vagy később a Jack Lang - szabályosan azt csinálta, amit az Aczél. Tehát egy áttekintést a kultúra egésze felett, súlypontozás... És hát egyet tudott a Jack Lang meg az André Mauro, amit az Aczél is tudott - végül is, nevében és személyiségében vállalta a felelősséget azért, ami történik."


A film az utóbbi két évtized egyik legambiciózusabb vállalkozása, hogy a közelmúlt örökségével szembe nézzünk. Megszólalnak a korszak kiemelkedő alkotói, befolyásos politikusai, és Aczél legközelebbi hozzátartozói. Az interjúkból kibontakozó egyre árnyaltabb kép archív mozgóképekkel, filmrészletekkel, fotókkal és írott forrásokkal kiegészítve egy átfogó, történelmi tablóvá áll össze.


Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!