sex hikaye

Találkozások (Wallenberg )

dokumentumfilm 97 perc, video
színes magyar, svéd
nyelv: magyar, svéd

Stáb

rendező Herskó János
  társrendező Surányi András , Ferenczi Gábor
  producer Simó Sándor , Faragó Katinka
     
  operatőr Andor Tamás
  vágó Rigó Mária
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Per Anger
  Prof. Dr. Georg Klein
  Dr. Bócz Dezsőné
  Domonkos István
  D. Tóth István
     
további szereplők további szereplők

Szinopszis

Több, mint 40 éve foglalkoztatja a túlélőket Raoul Wallenberg személyisége. A mítoszok testetlen és megfoghatatlan világában már csak az agyon idealizált hős képe él. Az ember, a sorsát és a korszak kihívását méltósággal és morális tartással vállaló autónom személyiség egyre megfoghatatlanabbá válik. A túlélők fájdalma, temetetlen holtak iszonyata igényli, hogy legyen egy olyan hős, akibe kapaszkodva azt lehet remélni, hogy az őrület korszakában is léteztek emberek. Wallenberg akarva-akaratlanul a túlélés, az emberi értékrend lehetőségét jelentette és jelenti ma is.

Egyik társa, Per Anger úr visszaemlékezéseivel és üldözöttekkel való találkozásaival a mai nézők számára is érvényes példáját tudjuk megmutatni annak, hogy az emberi méltóság és tisztesség megőrzése a hétköznapi pillanatok és a drámai helyzetek ötvözetében mutatott magatartásokból épül fel.


Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

IMDb
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!