sex hikaye

Fekete gyémántok

90 perc,
dráma fekete-fehér magyar

Stáb

rendező Ladislao Vajda
  író Jókai Mór
  forgatókönyvíró Orbók Attila , Mihály István
     
  operatőr Kurzmayer Károly
  zene Ákom Lajos
     
     

Szereplők

Sonderhein herceg Csortos Gyula
  Greguss Zoltán
  Berend Iván Jávor Pál
  Spitzhase Mály Gerő
  Pali bácsi Rózsahegyi Kálmán
     
további szereplők további szereplők

Szinopszis

Berend Iván teljes szaktudásával dolgozik az édesapjától örökölt szénbányában. A sors úgy hozza, hogy beleszeret a szépséges Evilába, az egyik bányász lányába. Egy dúsgazdag bécsi bankár, Kaulmann Félix potom pénzért felvásárolja a bondavölgyi szénterületet, csak Berend Iván bányáját nem tudja egyelőre megszerezni. Hogy megtörje ellenfelét, ravasz tervet eszel ki. Magával viszi Evilát az osztrák fővárosba, majd megnyitja az új bányatelepet, egy kicsit nagyobb pénzzel magához csábítva Berend legjobb munkatársait. De egy dologra nem számít. A filmet 1938. április 14-én mutatták be.

Jókai Mór regényéből a némafilm korszakban is készült film. A harmincas években a közönség már várta, hogy megszólaljon a sohasem unalmas Berend Iván - Evila szerelmi románca. A film érdekessége, hogy szerepel benne Várkonyi Zoltán, aki a hetvenes években újra forgatja a bányatulajdonos és a bányászlány izgalmas szerelmi históriáját - már színesben.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012