sex hikaye

Bűvös vadász

110 perc,
dráma színes magyar

Stáb

rendező Enyedi Ildikó
  forgatókönyvíró Enyedi Ildikó , Révész László
  operatőr Máthé Tibor
     
  vágó Rigó Mária
  zene Gregorio Paniagua
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Maxim Alekszandr Kajdanovszkij
  Lili Alexandra Wasscher
  Max Gary Kemp
  A szerzetes Lukáts Andor
  Éva Sadie Frost
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Budapest Filmstúdió
     
     

Szinopszis

A Weber operáját megidéző, világsztárokat is felvonultató filmben egy csiga az egyik főszereplő. Végigkövetjük, mit érez, míg megteszi az utat, hogy beteljesítse mártíriumát. Közben szélsebesen pereg, majd fut egymásba egy középkori keresztény misztériumjáték, egy mai budapesti szerelmi háromszög-történet, és egy ördögi pszichológiai thriller. Mindezt az opera Budapest ostroma idején zajló előadása fogja keretbe.
Max, a mesterlövész, miután hibázik, és a túszt öli meg a terrorista helyett, hét bűvös golyót kap főnökétől. Ezekből hat célba talál, a hetediket azonban az Ördög irányítja.
Enyedi Ildikó kozmikus, mitikus meséje az örök archetípusokról a csoda dramaturgiája szerint szerveződik, hogy eljátsszon azokkal a lélekadat lehetőségekkel, melyeket az edisoni európai kultúra mélyen száműzött a tudattalanba. Enyedi Ildikó az 1995-ös filmszemlén rendezői különdíjat, Máthé Tibor a magyar filmkritikusok operatőri díját nyerte el.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012