sex hikaye

Éhes ingovány

86 perc,
dráma színes magyar

Stáb

rendező Ács Miklós
  forgatókönyvíró Ács Miklós
  operatőr Szőke Ádám , Ács Miklós , Rinyu Andrea
     
  vágó Ács Miklós
  zene Dead-Kennedys
     
     

Szereplők

Ács Miklós
  Rinyu Andrea
     

Szinopszis

"... Az Éhes Ingovány nem könnyen megérthető képsorait nézve találkozunk azzal a sokat mondó részlettel, amelyben az új korosztály tagjai útra kelnek. A kocsi, amivel elindulnak, rendszámából ítélve legalább huszonöt éves, ablaka sincs meg ajtaja sincs - igaz, az autót éppen vezetőnek sincs jogosítványa - s így törvényszerű a járgány robbanása (az örökségé?). Utasai infantilis örömmel tapsikolnak, visonganak és ünneplik a váratlan tűzijátékot. A film dalbetétei ugyanezt a baljóslatot, a közelgő pusztulást és pusztítást sejtetik: "Bárcsak háború lenne már" és "Kézigránát kell ide" - hangzik a zeneszerű mondandó, s mi tagadás, teljes az összhang a képi anyaggal, hiszen az új generáció mindennel leszámol, a munkával, a családdal, és végül egymással is.
" Olyan már mint egy menekülttábor,
Mindenki itt van, aki nem elég bátor"
- halljuk a dalt és nyugodtan bevallhatjuk magunkat, hogy nem lehetünk elég bátrak ennek a perspektívának az elviseléséhez.
...valószínű, hogy az Éhes Ingovány nyújtotta jövőképet Jean-Luc Godard sem tudná felülmúlni, ha nálunk kéne forgatnia..."
Kéri László - Petschnig Mária Zita

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012