Nyomtatás

Kvartett

játékfilm 90 perc, video
dráma színes magyar

Stáb

rendező Vecsernyés János
  író Spiró György
  forgatókönyvíró Vecsernyés János , Spiró György
     
  producer Varga Gábor , Hollósi G. Zsuzsanna
  operatőr Márton Balázs
     
  zene Berkes Gábor
  díszlettervező Galambos István
  jelmeztervező Pataki István
  gyártásvezető Czutor György

Szereplők

Bertalan Ágnes
  Blaskó Péter
  Lukáts Andor
  Molnár Piroska
  Gyártó Filmplus
     
  bemutató 2002. április 4.
     

Szinopszis

Mit kezd kiüresedett életével egy ötvenhatos amerikai magyar, aki odakint egyetemre járt, mérnök lett, megnősült, gyerekei születtek, végigdolgozott egy fél életet, aztán elvált, a gyerekei felnőttek, saját családjuk van már, így ő teljesen egyedül maradt a világban?
Mihez kezd egy mániákus, hithű kommunista, amikor lakótelepi lakásába betoppan egy ötvenhatos disszidens, aki éppen most érkezett Amerikából, és meg akarja neki hálálni, hogy ő állítólag megmentette '56-ban?
Mit fog fel egy primitív és műveletlen asszony abból, amikor becsönget hozzájuk egy idegen, tán telefonos vagy biztosítós, aki férjét csak felidegesíti, majd sokáig üldögél a kicsi, szűkös lakótelepi konyhában, aki állítja, hogy ők, mármint az asszony, a férje, meg a lányuk az ő családja, ami persze lehetetlen, s a lányukat meg mégsem akarja feleségül venni, de megzavarja a mindennapok normális menetét?
Hogyan szerezze meg a harmincöt körüli nő mindazt, amit az amerikai vendég másnak szán, aki azonban az ajándékot nem fogadja el?
A Spiró György drámájából készített film a kilencvenes évek első felében játszódik. Igazi kamaradarab négy szereplővel.

Cselekmény címkék

egyedül, mérnöük

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


a cikket az alábbi linken találod:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |