sex hikaye

A Horvát Szindróma

dokumentumfilm 45 perc, video
ismeretterjesztő film színes magyar

Stáb

rendező Goda Krisztina
  producer Megyer Veronika , Helle László
  operatőr Ágoston Gábor
     
  zene Locsmándi Bence
     
  Gyártó TMA Media Kft. , Magyar Televízió
     
     

Szinopszis

A zöld perc elnevezés horvátul azt jelenti: amikor az elme elborul. A zöld perc pillanataiban az ember ön- és közveszélyes, cselekedeteinek nincs teljes tudatában, akaratának semmi sem vet gátat. A horvát háborús veteránok jól ismerik ezt az érzést, amely csupán tünet, a volt katonákat sújtó pszichés betegségek között.
A Horvát Szindróma kifejezést a Vietnami Szindrómához hasonlatosan a háborúban elszenvedett traumákra használják. A délszláv háborúban ezen traumák alól egyetlen generáció sem vonhatta ki magát, utóhatásuk mégis azokat a fiatalokat sújtja leginkább, akik tizenévesen kerültek a frontra.
Ezek a fiúk ma huszonnyolc-harminc évesek, többségükben rokkantnyugdíjasok. A harctéren gyakran tapasztalt eufória után, hirtelen feladatoktól és céloktól megfosztva érezték magukat. Egy értelmetlennek tűnő hierarchiába kellett beleszokniuk, a harctéri kihívásokat a tétlenség, a hőstettekért érdemelt hálát pedig a civilek közönye váltotta fel.


Cselekmény címkék

betegség, háború
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012