sex hikaye

Erdélyi kastély

72 perc,
dráma fekete-fehér magyar

Stáb

rendező Podmaniczky Félix
  író Hunyady Sándor
  forgatókönyvíró Radványi Géza
     
  operatőr Icsey Rezső
  vágó Paál Lajos
     
  zene Fényes Szabolcs
     

Szereplők

Bihari József
  Tóni Gózon Gyula
  Eszéky György báró Greguss Zoltán
  Hidvéghy Valéria
  Mezey Mária
     
további szereplők további szereplők

Szinopszis

A film a házastársi hűség ürügyén az emberi helytállásról szól. A magyar gróf nem él zavartalanul feleségével erdélyi birtokukon. Nemcsak munkalehetőséget kell teremtenie a környékbelieknek, házassága is gyötrelmes. Az asszony azt hiszi, férje flörtöl a kastély egyik vendégével. Időközben az asszony régi szerelme is megérkezik és ostromolni kezdi őt. A birtok elvesztésének híre Bukarestbe szólítja a férjet, s a féltékeny feleség válaszút elé kerül.

Hunyadi Sándor regényét Radványi Géza dolgozta át filmre. Kettőjüknek, no meg a zeneszerzőnek Fényes Szabolcsnak köszönhető, hogy az erdélyi motívumokban gazdag film túllép az egyszerű szerelmi történet és izgalmas politikai pamflet keretein. A film, mely a házastársi hűség ürügyén az emberi helytállásról szól, tanulságai nemcsak a negyvenes években voltak megszívlelendőek.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012