Nyomtatás

Citromfej

rövidfilm 50 perc, video
szatíra színes magyar

Stáb

rendező Bodó Viktor
  író Tasnádi István , Bodó Viktor
  producer Muhi András
     
  operatőr Herbai Máté
  vágó Policzer Péter
     
  zene Kunert Péter
  gyártásvezető Angyal Gergő

Szereplők

Mágus Bánki Gergely
  fotós Baros Ádám
  szerkesztő Csányi Sándor
  fogyatékos Gigor Attila
  Tina Láng Annamária
  szomszéd Mucsi Zoltán
  szociális gondozó Nagy Zsolt
  Krisztina azaz Csőarc Sárosdi Lilla
  Krisztina Szamosi Zsófia
  Tibor azaz Citromfej Terhes Sándor
  Kriszti Tibor barátnője Tóth Ildikó
  Krisz Vinnai András
  fogyatékos Weiler Róbert
  Gyártó Inforg Stúdió
     
     

Szinopszis

Létezik egy mondás: "Vigyázz, mert úgy maradsz!"
Először hülyeségnek hangzik, de később rájössz, sokan tényleg úgy maradtak. Vannak emberek akik, mikor nem nézel oda, grimaszokat vágnak rád, vagy lehet, hogy nem is rád, csak úgy. Vagy "szép" arcúnak képzelik magukat és "csúnya" arcúakat utánoznak, vagy egyszerűen csak grimaszolnak, és olyan meggyőzően utánoznak egy pózt vagy egy grimaszt, hogy tényleg megijedsz, hogy úgy maradnak.
Tibor úgy marad. Egy szép napon szürreálisra ébred: Citrom fejet vág és citromfeje lesz. Citromfej, amikor még nem volt citromfeje, tévébemondó volt, persze ilyen fejjel már nem piacképes, tehát kirúgták.
Citromfej barátnőjének mérlegelni kell: Tudna-e élni egy citromfejű emberrel. A barátnő összepakol, citromfej egyedül marad. Ilyen fejjel minden nehezebb. Megverik az utcán, mert azt hiszik kineveti a fogyatékosokat, mert ez az arc félreérthető tud lenni. Citromfej nem akarja ezt tovább, bezárkózik.
Felkeresi egy nő, akinek viszont csőarca van. Csőarc szerelmet vall Citromfejnek. Citromfejnek nem tetszik Csőarc, hiszen csőarca van.
Belép a képbe egy arckészítő mester, egy Mágus, aki már magát is megoperálta, nagyon öreg, de most húszévesnek néz ki. Digitális eljárással dolgozik. Citromfej megkapja előző arcának tökéletes mását.
Tibor újra mászkálhat az utcán, senki nem nézi őt. Így jó..."mások által jóképűnek mondott jó megjelenésű átlagos testalkatú átlagos arcú ...átlag". Tibor eljut egy olyan buliba, ahol a fejek nem stimmelnek. Aki stimmel, az nem jöhet be. Hősünk leveszi a maszkot, és megkönnyebbülten, büszkén gyönyörű és különleges citromjával besétál a tömegbe.: Disznófej, Rakétafej, Lábfej, Portásfej, Apafej, malacfej...stb. Csőarc találkozhatna Citromfejjel és elindulhatnak egymás felé és... és nem biztos, hogy meg kell csókolniuk egymást csak azért, mert ez a story vége.

Cselekmény címkék

grimasz, szerelem

díjak

2002 Magyar Filmszemle: Legjobb producer

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


a cikket az alábbi linken találod:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |