sex hikaye

Homokon nőtt város

rövidfilm 21 perc, video
filmetűd színes magyar

Stáb

rendező Buglya Sándor
  forgatókönyvíró Szilágyi Varga Zoltán , Buglya Sándor
  producer Mikulás Ferenc
     
  operatőr Buglya Sándor
  vágó Buglya Sándor
     
  zene Benkó Róbert , Grencsó István
     
  Gyártó Kecskemétfilm Kft.
     
     

Szinopszis

Ez a film egyetlen vizuális vers: fontos strukturáló, ritmikai és hangulati eleme a zene, többek között a népdal motívumokból komponált muzsika. A zenei szerkezethez hasonlóan szövődik a képi anyag, eltérően a hagyományosnak számító, füzér-szerű szerkesztéstől, ahol egy-egy motívum önálló kis montázzsá áll össze, a motívumok itt lassabban, a néző asszociatív képességét használva teljesednek ki. A futóhomok, a folyton alakuló város különleges díszítésű épületeivel, a történelem felsejlő emléke? A földművelő ember, küzdelem a természettel, növénnyel, állattal? És megint a város, festői utcáival, falusi csendjével? Az emberarcú város, dinamikus forgalmával, a főtéren sokasodó polgáraival, turistáival? Az élő város, templomaival, piacaival, modern épületei-vel, alkotó művészeivel, iskoláival, a gyerekekkel, és megint a gyerekekkel.

Az archív filmrészletek, régi metszetek, fotók és rajzok a mai épületekről, helyszínekről fokozzák, a film varázsát, hatását. A régi festmények számítógépes animálása visszavisz bennünket a száz évvel ezelőtti Kecskemétre. A film homok-animációs részei látványosan jelképezik a semmiből teremtő emberi akaratot és kitartást. A dramaturgiai elv a részletekből való építkezés. A film végére a néző építi fel az ő kedves városát.

Cselekmény címkék

festmény, népzene
Értékelés
 
0 szavazat

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012