sex hikaye

Fekete lista

dokumentumfilm 68 perc, video
történelmi színes magyar

Stáb

rendező Varga Ágota
  operatőr Markert Károly
  vágó Kovács Béla
     
  zene Tallér Zsófia
     
  Gyártó Filmira Bt. , Magyar Televízió
     
     

Szinopszis

A cigányok háborús munkaszolgálata a történettudomány és a hadtudomány által eddig nagyrészt feltáratlan. A lemaradást részben a források hiánya (megsemmisített vagy nem készült dokumentumok), részben a kutatások elmaradása okozta.
Az utóbbi évtizedekig a túlélők körében - sajnos - visszaemlékezések gyűjtésére, mélyinterjúkra sem került sor, a dokumentumfilm ennek a hiánynak a pótlására is
vállalkozik.
A második világháború idején teljesített cigány munkaszolgálat történetének egy-egy szeletét mutatja be a film. A túlélők elmondják, miképpen érintette őket a kényszermunka, a hadimunka, a katonai munkaszolgálat. Ezek az eltérő köntösbe öltöztetett, de lényegileg azonos munkafajták kötelező ingyenmunkát jelentettek. Ha nem mentek, erőszakkal elhurcolták őket. Életük a fenti keretekben is a legteljesebb kiszolgáltatottság jegyében folyt.
A film számot ad egy cigány munkásszázad különös sorsáról, a bánásmódról, a benne szolgáltak túlélési esélyeiről. Megismertet a csendőrségnek a kényszerítésben betöltött szerepével is.

Cselekmény címkék

cigány, háború, munka
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012