sex hikaye

Szépleányok

dokumentumfilm 90 perc,
színes magyar

Stáb

rendező Dér András , Hartai László
  operatőr Dér András
  vágó Miklós Mari
     
     

Szinopszis

Dér András és Hartai László annakidején hatalmas port kavart dokumentumfilmje a nyolcvanas évek végi Magyarország talán egyik legfontosabb kordokumentuma.
A film úgy indult, hogy a negyven évnyi szünet után a szocializmus utolsó évtizedében megrendezett, nagy szenzációt és figyelmet keltő első magyar szépségkirálynő-választás krónikája lesz. Ám a sors - hogy szokott - közbeszólt: Molnár Csilla Andrea, az első magyar szépségkirálynő, a fonyódi gimnazista, öngyilkos lett. Egy lány, akinek minden megadatott, akit a sors kegyeibe vett, eldobta magától az életet. Az ország értetlenül és döbbenten kérdezte: miért? Molnár Csilla Andrea lett cikkek, publicisztikák és könyvek (többek között Friderikusz Sándor első könyvének) témája. Dér András és Hartai László pedig sikertörténet helyett kis magyar tragédiát forgatott...

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012