sex hikaye

Tyátya-expedíció

dokumentumfilm 26 perc,
színes magyar

Szinopszis

A Csendes-óceánról japán és orosz tudósokból álló csapat szállt partra a Tyátya-tűzhányó lábánál, hogy kutatásokat végezzen a két ország által vitatott térség Japánhoz legközelebbi szigetén, Kunasíron. Az expedíciónak különös hangsúlyt adott a japánok és oroszok között meglévő történelmi ellentét.
A két nemzet vulkanológusai a néhol trópusi dzsungelt idéző erdőben haladva medvekoponyát találtak. E ragadozókat az őslakók hiedelmeik miatt telepítették a Kuril-szigetek némelyikére. Az ainuk az oroszok és a japánok üldözései és háborúi miatt mára kihaltak, de medvéik megmaradtak. E lakatlan vidéken a tudósok megvizsgálták az 1973-as vulkánkitörés anyagát, mely a magmacsatornákon át robbant a felszínre. Az expedíció legfőbb célja a tudományos munkán túl elsősorban mégis az oroszok és japánok közötti közeledés elősegítése volt.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012