sex hikaye

Gyömrői gyilkosságok

dokumentumfilm 63 perc, video
történelmi színes magyar

Stáb

rendező Kisfaludy András
  producer Kisfaludy András
  operatőr Nemescsói Tamás
     
  vágó P. Kovács Gyula
     
  Gyártó Munkart Bt.
     
     

Szinopszis

Magyarország legnagyobb politikai gyilkosságsorozatát közvetlenül a II. világháború után hajtották végre a gyömrői járásban.
1946 februárjában Futó Dezső a Parlamentben interpellált, de sem szóban, sem írásban nem kapott választ. Csak a rendszerváltozás után nyílt arra lehetőség, hogy az Országházban ez az ügy újból napirendre kerüljön, 1992-ben dr. Török Gábor interpellált.

A tények: 1945 tavaszán - az azóta lezárult ügyészségi jelentés szerint - 28-an estek áldozatul a bestiális gyilkosságsorozatnak. Mások szerint az áldozatok száma csaknem száz. A gyömrői járáshoz tartozó hét település vezető értelmiségét ölték meg teljesen ártatlanul az új rendőrség emberei. Az áldozatok között volt bíró, közjegyző, pap, tanár, földbirtokos, grófok és egy baloldali filozófus, akit dr. Révay Józsefnek hívtak. Az áldozatok hozzátartozói később évtizedeken át rettegésben, félelemben, megaláztatásban éltek.A forgatás idején is volt olyan, aki megtagadta a szereplést. Az egyik áldozat fia, Pinnyey Szilárd a film szereplője.

Cselekmény címkék

gyilkosság, háború
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012