Nyomtatás

A Szent Lőrinc folyó lazacai

játékfilm 116 perc, 35 mm
dráma színes magyar-olasz

Stáb

rendező András Ferenc
  író Enzo Lauretta , Stefano Milioto
  forgatókönyvíró Stefano Milioto , András Ferenc , Enzo Lauretta
     
  producer Patrizio Tagliabracci , Carla Finelli , Garami Gábor
  operatőr Pap Ferenc
     
  vágó Sellő Hajnal
  zene Tolcsvay László
  díszlettervező Arturo Andreoli
  jelmeztervező Rosanna Romanini

Szereplők

Paolo Antonio Maria Magro
  Filippo Enzo Rapisarda
  Varga Gönczöl János
  Viola Gregor Bernadett
  Matyi Ónodi Eszter
  Kerekes Sándor Szakácsi Sándor
  Gyártó Cinema-Film Kft. , G.P.A. S.R.L.
  hangi utómunka R.D.I Sound Design Stúdió
     
  bemutató 2003. augusztus 28.
     

Szinopszis

Paolo és Filippo, a két szicíliai jóbarát az ún. Európai Iskola művészeinek szentendrei gyűjteményes kiállításán megismerkedik két magyar származású kanadai lánnyal: az érzelmes, befelé forduló, álmodozó szemű Violával, és a temperamentumos, de felületes, könnyelmű Matyival.
A fiatalon elhunyt Országh Lili képei láttán Viola úgy érzi, mintha már találkozott volna a képekben megfogalmazott érzésekkel, az ábrákkal, a tárgyakkal. Minden idegszálával a gyökerei kutatására kezd koncentrálni. A két lány szinte semmit sem tud a felmenőiről, a családban nem beszéltek az emigráció okairól. Szerencsétlen korafelnőttkori élményeik után Európába menekülnek, amely számukra egyfajta Eldorádót jelent. Gazdag férjet keresnek, aki mellett végre nyugodtan, biztonságban élhetnek. Visszafelé mennek a szüleik által megtett úton, mint a lazacok a Szent Lőrinc folyóban.

Néhány napos ismeretség nyomán a két pár között tökéletes egyetértés alakul ki. Filippo és Matyi számára az egész nem több egyszerű kalandnál. Míg az özvegyember magányába burkolódzó Paolo újra rátalál a szerelemre, addig Violát a Paolo iránt egyre erősödő érzelmei sem tudják eltéríteni önmaga megtalálásának kényszerétől, a szabadsága megtartásától.

A párok Agrigentóban találkoznak újra, de végül mégis szakítanak, mindegyikük visszatér a maga életéhez. Filippo írja a tudósításait, Matyinak elérhető közelségbe kerül a nagy terv valóra váltása, csak Paolo nem tud lemondani Violáról. Végigjárja a lányhoz kötődő emlékeinek minden helyszínét, de mindhiába: a lánynak nyoma veszett. Az önmagát megtaláló Viola, számára végleg eltűnt, mintha a föld nyelte volna el.

Cselekmény címkék

festő, szerelem, szicília

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


a cikket az alábbi linken találod:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |