sex hikaye

Táncalak

kísérleti film 68 perc, 35 mm
kísérleti film , táncfilm , zenés film színes magyar

Stáb

rendező Grunwalsky Ferenc
  forgatókönyvíró Grunwalsky Ferenc
  producer Ozorai András
     
  operatőr Grunwalsky Ferenc
  vágó Kabdebó Katalin
     
  zene Kurtág György
     
további stábtagok további stábtagok
  Gyártó Neuropa Film Kft. , Nemm Bt.
     
     

Szinopszis

A film főszereplője, "a feléledő test" útja: látomások és megpróbáltatások sora. Ladányi Andrea mozgása, a szépség, a sport, az akrobatika, a klasszikus és a modern tánctudás keveréke. Táncalakja jelenség, amely klasszikus görög szobrokat idéz, és amely egyszerre mai és földön kívüli. Mint a bolygók mozgása "nem egyéb, mint különböző hangokból álló szüntelen, mozgás és muzsika mely halad, hogy mérföldköveket állítson az idő mérhetetlen folyója mellé." (Kepler)
A kamera megközelítési, közvetítési technikája, figyelme makacsul és kitartóan a zenére, a táncos mozgására és alakjára, testének létére figyel. Kizárólag a képre, a fényre, a zenére, a táncra, és az emberi emlékezet képeire épít. Nádler István vonalai átrajzolják, ecsetvonásai átszelik a filmkockákat. Orbán Ottó versén kívül nincsen benne szöveg.
A film tánc, zene és emlékek sora, melyben a fotók, a tánc és a filmi képalkotás a XX. század dokumentumaival keverednek egybe.

Cselekmény címkék

tánc, test
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép

Kapcsolodó cikkek
videók
Nincs videó

díjak

2003 Magyar Filmszemle: Előadói különdíj - Ladányi Andrea
2003 Magyar Filmszemle: Rendezői látvány díj - Grunwalsky Ferenc

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012