Nyomtatás

Táncalak

kísérleti film 68 perc, 35 mm
kísérleti film , táncfilm , zenés film színes magyar

Stáb

rendező Grunwalsky Ferenc
  forgatókönyvíró Grunwalsky Ferenc
  producer Ozorai András
     
  operatőr Grunwalsky Ferenc
  vágó Kabdebó Katalin
     
  zene Kurtág György
  tánc Ladányi Andrea
  Gyártó Neuropa Film Kft. , Nemm Bt.
     
     

Szinopszis

A film főszereplője, "a feléledő test" útja: látomások és megpróbáltatások sora. Ladányi Andrea mozgása, a szépség, a sport, az akrobatika, a klasszikus és a modern tánctudás keveréke. Táncalakja jelenség, amely klasszikus görög szobrokat idéz, és amely egyszerre mai és földön kívüli. Mint a bolygók mozgása "nem egyéb, mint különböző hangokból álló szüntelen, mozgás és muzsika mely halad, hogy mérföldköveket állítson az idő mérhetetlen folyója mellé." (Kepler)
A kamera megközelítési, közvetítési technikája, figyelme makacsul és kitartóan a zenére, a táncos mozgására és alakjára, testének létére figyel. Kizárólag a képre, a fényre, a zenére, a táncra, és az emberi emlékezet képeire épít. Nádler István vonalai átrajzolják, ecsetvonásai átszelik a filmkockákat. Orbán Ottó versén kívül nincsen benne szöveg.
A film tánc, zene és emlékek sora, melyben a fotók, a tánc és a filmi képalkotás a XX. század dokumentumaival keverednek egybe.

Cselekmény címkék

tánc, test

díjak

2003 Magyar Filmszemle: Előadói különdíj - Ladányi Andrea
2003 Magyar Filmszemle: Rendezői látvány díj - Grunwalsky Ferenc

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


a cikket az alábbi linken találod:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |