sex hikaye

A tündérek ajándéka - Gadányi Pál dudakészítő

dokumentumfilm 28 perc, video
portréfilm színes magyar

Stáb

rendező Tari János
  operatőr Tari János
  vágó Molnár András
     
  zene Szabó Zoltán
     
  Gyártó Duna Televízió , Antroprodukció
     
     

Szinopszis

A dudások nem mindennapi képességekkel rendelkeztek, ezért az európai népek hiedelemrendszerében a természetfeletti lényekkel állandó kapcsolatban voltak. A hangszer elkészítése, a dudajáték megtanulása, a "dudás-tudás" megszerzése a Kárpát-medencében élő népek hiedelmeiben is csak a tündérek, boszorkányok, ördögök segítségével sikerülhetett.

Filmünkben a Szigetvártól 40 km-re délre található Tótújfaluba látogatunk, ahol a horvát nemzetiségű Gadányi Pál dudakészítő él családjával. A különleges hangszer készítését még fiatal korában, a szomszédjában lakó idős dudástól, Kovács Pávótól leste el, de ügyes kezű mesterként számtalan új ötlettel készíti manapság is azokat a hangszereket, amelyek szervesen kapcsolódnak a Közép-Európai népek dudatípusaihoz. A hangszer elkészítése és megszólaltatása, egyéni megoldásaival az egyik legszínesebb egyedi dudahangzást és játékmódot képviseli.

Cselekmény címkék

duda, hangszer
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép

Kapcsolodó cikkek
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012