sex hikaye

József és testvérei - Jelenetek egy parasztbibliából

játékfilm 100 perc, 35 mm
dráma színes magyar

Stáb

rendező Jeles András
  forgatókönyvíró Jeles András
  producer Berta László
     
  operatőr Babos Tamás
  vágó Szalai Károly
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Bickei István
  Debrei Dénes
  Hunyadkürti György
  Nyakó Júlia
  Rutkai Bori
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Panorama Film
  35 mm-es film Fujifilm Hungary Kft.
     
  bemutató 2005. január 20.
     

Szinopszis

"...Azért csak hallják, s értsék meg kegyelmetek, ha van érkezésök, fogadják jó szűvel, amit úgy kaptam magam is azoktól, kik a test abron-csaitól, s avult donga-bongáitól immá megszabadultak, s poraikat az elődök porával elkeverték, hallgassák kegyesen Józsefnek és testvérjeinek igaz történetét..."

Évek óta foglalkoztatott az ún. "Parasztbiblia" megfilmesítésének gondolata. A "Parasztbiblia" elnevezésű gyűjtemény abban különbözik minden más apokrif elbeszélés-füzértől, hogy itt elejétől a végéig ugyanazt a hangot érzékeljük, s ez a mesélő hang a parasztemberé, akinek a történet megjelenítésekor nincsenek teológiai hátsó- gondolatai, nem áll érdekében mondjuk Ninive vagy Jerusalem pusztulása, de mindenkor kifejezi gyermekien egyszerű és nevetnivalóan faragatlan világértelmezését. Az, ami itt elsősorban megfogja az embert, éppen ez: a történeteken, az Ó- és Újtestamentum elbeszélésein végig-indázó Hang, amely a maga mítikus atmoszférájával, humorával, vadságával s képtelen torzításaival minden elbeszélő mintája és mestere lehetne.
Jeles András

Cselekmény címkék

biblia, paraszt
Értékelés
 
0 szavazat

díjak

2004 Magyar Filmszemle: Rendezői látvány díj - Jeles András

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012