sex hikaye

Spiró György: Az imposztor

140 perc,
fekete-fehér magyar

Stáb

rendező Hargitai Iván
  zene Weber Kristóf
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Kaminski - Damis Bajomi Nagy György
  Niedzielski - Lojális úr Bánky Gábor
  Kaminska - Elmira Fábián Anita
  Rybak - Rendőr hadnagy Harsányi Attila
  Boguslawski - Tartuffe Jordán Tamás
     
további szereplők további szereplők

Szinopszis

"A legtöbb drámaírónak az lenne a hasznos, ha adott személyekre írhatna darabokat. Én eddig egyetlen ilyen feladatot kaptam, Major Tamástól. A mű megírásában nagy segítséget jelentett, hogy ha megakadtam, magamban hallottam Major hangját, ami máris további lendületet adott. Úgy hiszem, Az imposztor nagyon jó dráma lett" - nyilatkozta a szerző a mű budapesti bemutatója előtt. A darab egy nagy színész vendégjátékáról szól, arról, hogyan működik a legenda - ez esetben az 1800-as évek elején, Vilnában. A darab főhőse, Boguslawski, "a lengyel színház atyja", aki kibontakoztatta a nemzeti színjátszást, összeforrasztotta a nemzeti kultúra fönnmaradásáért való küzdelemmel, megfáradt, eladósodott öregember, akinek már nincsenek magasabb céljai, csupán üzleti vállalkozásnak tekinti a vendégjátékot. A legenda és a valóság, a várakozások és tények szembeállításával kezdődik a darab. Elkezdik próbálni a Tartuffe-ot, a munka során feltámad az igazi Boguslawski, a Mester, s a színpadon mind tisztábban ragyog fel a művészi igazság?
Ahhoz, hogy ezt a szerepet bárki kortárs színész eljátszhassa, át kell jutnia a színházcsinálás, az iskolateremtés, a színház fennmaradásáért folytatott szélmalomharc poklán. Kevés ilyen művész van ma Magyarországon. E kevesek közé tartozik a főszerepet játszó Jordán Tamás...
A Tartuffe Vas István fordításában hangzik el.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012