sex hikaye

A lisztérzékenység

szkeccsfilm színes magyar

Szinopszis

"Euripides úgy tartotta, az ember életének tápláltatására kenyérnél és víznél egyéb nem kívántatik, és valami ezeken kívül vagyon, inkább csemege, mintsem étel... Élnek közöttünk azonban olyan gyermekek és felnőttek akik számára a búza és más gabonák nem az életet jelentik, hanem fogyasztásuk esetén egy súlyos szövődményekkel járó betegséget: a coeliákiát vagy lisztérzékenységet.
Az első film tisztázza a betegség mibenlétét, gyakoriságát. A lisztérzékenység egy örökletesen meghatározott betegség, amely a búzában, árpában, rozsban és zabban található fehérje (gliadin) a vékonybél nyálkahártyáját károsítja. A betegség kialakulásában az örökletes tényezők mellett környezeti tényezők szerepét is feltételezik.
A második film a tünetekkel és a betegség diagnosztikájával foglalkozik.
A harmadik film bemutatja, hogy ezek a gyerekek a korai diagnózisnak és a szakszerű kezelésnek köszönhetően már egészséges társaihoz hasonló életet élhetnek, illetve bemutatjuk, hogy a hazai élelmiszeripar mennyiben segíti vagy éppen gátolja ezen emberek hétköznapi életét.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012