sex hikaye

Budapest retro II.

színes magyar

Stáb

rendező Papp Gábor Zsigmond
  forgatókönyvíró Papp Gábor Zsigmond , Tamási Miklós
  vágó Nagy Szilárd , Kékesi Attila
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szinopszis

1. A pesti üzlet /ABC, Keravill, Gelka, Skála: Terta és Tesla magnók, Tünde zsebrádió, WU2 sampon, csehszlovák villanyvasaló, NDK pohármosógép, szovjet halkonzerv/

2.A pesti ünnep /április 4., május 1., augusztus 20., november 7. - felvonulások, tüzijátékok, majálisok + Jurij Gagarin /1961/ és Farkas Bertalan /1980/ fogadtatása Budapesten/

3. A pesti nő /Lányok az esztergapadnál, Ádám, hol vagy?, Fabulon - a bőre őre/
"Ágnes: vonzott, mint egy jó elektromágnes, soha nem volt zárlatos." Janka Béla-Bezzegh György: Mesélj a nőkről, 1968.

4. A pesti vasárnap /szabadidősportok: gombfoci, csocsó, tollas, evezés; camping; autómosás; mozi, színház, tánc/
"Tudnivalók a Budai Ifjúsági Park látogatásával kapcsolatban: Belépés csak 18 éven felüli fiúk és 16 éven felüli lányok részére, nyakkendőben, világos ingben, zakóban. Vászonnadrágban a belépés tilos. Kitiltást eredményeznek a következő kihágások: Ízléstelen táncolás, nem twist számra történő twistelés, egy lánnyal több fiú twistelése, fiúk egymás közti twistelése, és más, feltűnést keltő viselkedés." Belépési szabályzat 1962.

Ezek a képsorok jól tükrözik a Kádár-korszak lenyomatát, az öltözködés, a hajviselet, a kirakatok - mind-mind művelődéstörténeti emlékek, sokatmondók és többnyire szórakoztatók is. (Sőt: maga a híradófilm elkészítése is árulkodó: a fényképezés, a vágás és a narráció is magukon hordják a korszak stílusjegyeit.) Az archív felvételek hol eredeti narrációval láthatók, hol pedig vendégszövegek mennek alattuk rádióhírek, politikai állásfoglalások, reklámszövegek stb. formájában, ezáltal újabb jelentésrétegekkel ruházva fel őket.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012