sex hikaye

A dokumentumfilmek...

dokumentumfilm 10 perc,
színes magyar

Stáb

rendező Kodolányi Sebestyén
  operatőr Kálmán János
     

Szinopszis

A Balázs Béla Stúdió már megalakulása óta (több mint negyven éve) foglalkozik a mindennapokkal, a társadalmi jelenségek feltérképezésével és rögzítésével. A BBS-ben készült legelső film, a Hajnal után sötétség (Bán Róbert, 1961) is dokumentumfilm volt. Ezt követték az olyan iskolát teremtő alkotások, mint Sára Sándor Cigányok (1962) című klasszikus filmje, Huszárik Zoltán Elégiája, de Elek Judit, Schiffer Pál, Gazdag Gyula, Lakatos Iván, Dárdayék, a Gulyások, Ember Judit is ezekkel a korai alkotásokkal írták be nevüket először a magyar film történetébe, hogy csak egy-két nevet említsünk a hallatlanul széles skálából. Többen közülük "iskolát teremtettek", saját műhelyeket alapítottak.
Ez alkalommal rövid áttekintést nyújtunk a "Balázs Bélás dokumentumfilmek történetéről", bemutatva, hogy a mai fiatalok is érdeklődéssel fordulnak a műfaj felé.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012