Nyomtatás

A tévé és én

dokumentumfilm 48 perc, video
portréfilm színes magyar

Stáb

rendező Papp Bojána
  operatőr Tóth Csaba , Lovasi Zoltán , Németh Viktor , Szilágyi Kornél
  vágó Georgiev Deszimira
     

Szereplők

Alexa Papp Andrea
  Gyártó Parádé Bt.
     
     

Szinopszis

Alexa kézbesítőnőként dolgozik, postára jár, kiveszi, felveszi, bedobja a leveleket, ha a titkárnő beteg, akkor iktat is, szóval teljesen hétköznapi életet él. Ám amint hazamegy, a "szürke eminenciásból" átváltozik olyasvalakivé, aki a sztárok körül lebeg, az ő bűvkörükben él. Alexa rajong a televíziós csatornákért, az elmúlt tíz évben több száz televíziós műsor felvételén volt ott, ha bárki venné a fáradtságot, és őt keresné a képernyőkön, észrevehetné az "Esti Showder", a "Szólás Szabadsága", a "Szuperbuli" vagy a "Mónika Show" közönségének sorai közt.

Mindez 1991-ben, az első "Friderikusz Show"-val kezdődött, Friderikusz Sándor azóta is Alexa szívének első számú választottja. Alexa rajongását nem hagyta figyelmen kívül egyik csatorna sem, szerepelt már a "Fókusz"-ban, a "Mónika Show"-ban, Pintér Dezső pedig több millió ember szeme láttára olvasta fel Alexa köszöntő levelét a Tv2 első születésnapján.

Pedig ő nem szeretne belekerülni a média körforgásába, nem szeretne mondjuk egy televíziónál dolgozni, mert akkor lehullana a lepel, a tévé elveszítené a varázsát. Összeomlana a mítosz, melyet Alexa fotóalbumokkal, relikviagyűjtéssel, zarándokúttal épít és őriz.

Cselekmény címkék

közönség, show, televízió

díjak

2004 Magyar Filmszemle: Különdíj - Papp Bojána
2004 Sepsiszentgyörgy film.dok: Fődíj

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


a cikket az alábbi linken találod:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |