sex hikaye

Mozi zongorára

rövidfilm 35 perc, video
filmetűd fekete-fehér magyar

Stáb

rendező Silló Sándor
  forgatókönyvíró Silló Sándor
  producer Móczán Péter
     
  vágó Di Pol Jolanda , Őze Gábor
  zene Bartók Béla
     
     
  Gyártó EPS Kft.
     
     

Szinopszis

Bartók Mikrokozmoszának apró játékai néha szemlélődésre, néha gyors táncra, néha drámai váltakozásra, néha frivol kapcsolódásra hívják az archívum képeit, 21 filmetűdben.

A magyar történelem XX. századi tragédiáit, az emberi sorsok drámáit ábrázoló képsorokat sokszor láthatjuk a történelmi ismeretterjesztő filmekben, amelyekhez gyakran társítják Bartók zenéjét súlya, pátosza miatt. Talán azért is használják ezeket a remekműveket, mert a XX. század zenéjének sajátos fókuszpontja Bartók életműve, - modernség és tradíció ? olyan teljesség, amit a benne érintett zenei motívumkincs folytán a sajátunknak érzünk.

A filmes történelmi ábrázolásokból azonban mindig kimarad a történet igazi főszereplője, a kisember, akivel a nagy kataklizmák megtörténnek.

A mikrokozmikus történetekre soha nincs idő és figyelem, pedig a régi híradók és dokumentumok alkotói felvették ezeket a mikro történéseket is, amelyekben - a cseppben a tenger elv alapján - ott tükröződik a fősodor drámája is. Bartók Mikrokozmosza is ilyen: apró játékai néha szemlélődésre, néha gyors táncra, néha drámai váltakozásra, néha frivol kapcsolódásra hívják az archívum képeit.

Cselekmény címkék

történelem, zene
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

díjak

2005 Houston WorldFest: Platina Remi-díj

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012