sex hikaye

Ide hallgassatok pulyák…

dokumentumfilm 53 perc, video
ismeretterjesztő film színes magyar

Stáb

forgatókönyvíró Frivaldszky Bernadett
  operatőr Surányi Z. András
  vágó Sívó Júlia
     
     
további stábtagok további stábtagok
  Gyártó Unio Civilis
     
     

Szinopszis

Eredetileg a világ első olyan öregek otthonát akartuk bemutatni, melyet cigányok építettek a maguk számára. Ez egyrészt azért érdekes, mert mint ilyen az első, másrészt meg azért, mert a cigányoknál nagy szégyen az öregeket otthonba adni. Az öregeknek nagy a becsületük, és közülük választják ki a cigány törvény - a romani kris - bíráit is. Mi történt tehát, hogy otthont építenek számukra?

A választ ugyan sejtettük, de tőlük akartuk hallani.

Amikor beléptünk az otthonba, egy öregasszonyt mutattak be nekünk elsőként. Milli nénit. Mondták, hogy jóbeszédű az öreg. Így volt. Olyannyira, hogy a forgatásra szánt öt nap alatt el sem tudtunk, nem is akartunk mozdulni mellőle. Csak ha már - szó szerint és kép szerint is - kidőlt, elaludt a sok beszédtől.

Előadásmódja rendkívül ízes, szenvedélyes, érzelmektől hullámzó.

Ott voltunk a hétköznapjaiban, orvosi vizsgálatnál, ebédelésnél, sétáltatásnál, hazatelefonálásnál, öreg barátnői látogatásánál? És akkor is, amikor fia - Szöcske - meglátogatja az otthonban. Mentegetőzik anyjának, vigasztalja, rimánkodik, hogy ne legyen szomorú, döbbenetes nyíltsággal megbeszélik a temetést is. Mert Milli néni legnagyobb félelme, hogyha meghal, nem tudja hova kerül az otthonból a teste.

Az utolsó napon hazakísérjük a régi házba, hogy ruhákat szedjen össze magának. Itt erősen megrohanják az emlékek, kezébe vesz egy régi virágcsokrot, megszédül, elejti, és elsírja magát. Milli néni pár hónappal a forgatás után meghalt.

Cselekmény címkék

cigány, öregek otthona
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012