sex hikaye

Átváltozások - Labirintusszerelem

dokumentumfilm 82 perc,
színes magyar

Stáb

rendező Martinidesz László
  forgatókönyvíró Martinidesz László
  operatőr Körtési Béla
     
  vágó Körtési Béla
  zene Deep Purple zenekar
     
     

Szinopszis

Hányszor kerülünk életünk során választások elé? Hányszor tudjuk, hogy helyes és hibás döntés közül melyik lenne az igazi, s hányszor lépjük mégis a rosszat. S hányszor érezzük gyengének magunkat a jóra, a követendőre!

Egy fiatal rendező dokumentumfilmet készít Karcsikáról, a hányatott sorsú, éppen felnőtté váló, vergődő fiúról. Eközben akaratlanul mintájává, példa- képévé válik a szülők nélkül nevelődött fiúnak. De vajon alkalmas-e erre a szerepkörre? Követendők, követhetők-e az ő lépései? Karcsika halála számvetésre készteti: választásainak, tetteinek, saját útkeresésének buktatóira irányítja figyelmét?

A film tartalma több rétegű, története több irányú. Rétegeiben egymás mellé rendeli a dokumentum és fikció, álom és valóság, jelen és múlt ábrázolásmódját. A cselekmény több szá- lon, több időben, több irányban fut. Egy rendező rendezetlen és rendeződő kapcsolatai: feleséggel, pincér-nővel, annak barátjával és filmjének főszereplőjével. Mint Thészeusz bolyongása a Labirintusban, harca az embertestű Minotaurusszal, a dominó-játékossal.
Találkozások igazságot kereső hősökkel, mesékhez forduló szereplőkkel, történetbe vesző cselekmé-nyekkel, eseményekből kirakott sors- helyzetekkel, ahol a verbálisan elhangzó meditációk (Pilinszky János szövegei) illusztrálják a képeket, vagy a képsorok illusztrálják a szavakat, és a metszéspontokban, kereszteződésekben válnak meditációvá.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012