Nyomtatás

Fagyos oázis

dokumentumfilm 52 perc, video
természetfilm színes magyar

Stáb

rendező Tóth Zsolt Marcell
  operatőr Tóth Zsolt Marcell
  vágó Tóth Zsolt Marcell
     
  zene Mátyás Attila Merkaba
  szerkesztő Nemes Veronika
     

Szereplők

Dr. Geoff Jenkins
  Dr. Wayne Trivelpiece
  Emre Turak
  Iris Saxer
  Prof. Carlo Carraro
  Sheila Watt-Cloutier
  Gyártó T.ZS.M. Filmgyártó Bt.
     
     

Szinopszis

A tudományos ismeretterjesztő film célja, hogy megmutassa azokat a ma már egyértelmű változásokat, amik a Földünkön tapasztalhatók. Az Antarktiszon végzett kutatások drámai eseményeket mutatnak, az Északi sarkvidéken élő inuitok már magukat is a kipusztulás szélén lévő fajnak tartják, az óceáni szigetállamok pedig végveszélyben vannak. Világszerte több száz állat és növényfaj hagyja el folyamatosan élőhelyét.
A magasabban fekvő, hűvösebb vagy csapadékosabb vidékekre vonuló fajok miatt akár néhány év alatt megbomolhat a hosszú ideig tartó fejlődés eredményeként létrejött ökológiai egyensúly. Amikor látjuk ezeket a változásokat, persze feltesszük magunkban a kérdést: természetes jelenségről van szó? Vajon csak általános változékonyság ez a Föld éghajlatában? Esetleg a Nap vagy a vulkáni tevékenység az oka a változásnak? Mert ezek is befolyással vannak az időjárásra. Vagy talán az emberi tevékenység a felelős?

Cselekmény címkék

állat, antarktisz

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


a cikket az alábbi linken találod:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |