sex hikaye

Diósgyőr - vasgyár

dokumentumfilm 54 perc,
színes magyar

Stáb

rendező Kocsis Péter Csaba
     

Szinopszis

A második világháború előtt a Diósgyőri vasgyár olyan munkahelynek számított, ahol büszkeség volt dolgozni. A saját bolttal, vágóhíddal, mozival és fodrászattal rendelkező gyártelepen egy falusi közösséghez hasonló, összetartó, zárt helyi társadalom alakult ki. 1945 után azonban a politika oly mértékben rányomta bélyegét a termelésre, hogy az már a magánszférát is befolyásolta. A "Béke-kölcsön" és a legjobb sztahanovista munkásnak járó Kossuth-díj időszakában mindenütt plakátok hirdették, hogy "a munka becsület és dicsőség dolga". A filmben az 1945 és 56 közötti évtizedet gyermekfejjel megélő munkásleszármazottak és egykori dolgozók emlékeznek a politika és a hatalom befolyására.

A film a 2004 júniusában Nyíregyházán megrendezett II. Országos Független Helytörténeti Dokumentumfilmszemle fődíjas alkotása.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012