sex hikaye

Csak egy kislány...

dokumentumfilm 27 perc, video
portréfilm színes magyar

Stáb

rendező Kerényi Dávid , Kerényi László
  operatőr Kerényi László
  vágó Kerényi Dávid , Fésüs László
     
  zene Vecsey Ferenc , Johannes Brahms , Friedrich Schröder , Leonard Bernstein , Lehár Ferenc
     

Szereplők

Eggerth Márta
  Kőniger Miklós
     
  Gyártó Kerényi László
     
     

Szinopszis

2002. május 16-án Eggerth Márta koncertet adott a bécsi Theater an der Wienben. A koncertfelvétel és a művésznővel készült rövid interjú adja a portréfilm keretét. Eggerth Márta egy nagy korszak utolsó képviselője, hisz kortársa Kálmán Imrének és Lehár Ferencnek. Magas életkora ellenére ma is énekel, és fájdalommal tölti el, hogy Magyarországra soha nem hívták.

A film Eggerth Márta és lengyel származású férje, Jan Kiepura életét mutatja be, megjelölve a főbb állomáshelyeket archív filmrészletek és fotók felhasználásával. A művésznő gazdag életpályája itthon még a szakemberek számára is szinte teljesen ismeretlen, pedig szerepléseivel ma is lenyűgözi New York-i, bécsi és berlini közönségét. 92 évesen is koncertezik, kiválóan beszél magyarul, bár 1939 óta nem járt szülőhazájában.

Cselekmény címkék

koncert, művész
Értékelés
 
0 szavazat

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012