sex hikaye

Út a halálba

dokumentumfilm 55 perc, video
történelmi színes magyar

Stáb

rendező Fátyol Tivadar
  producer Puporka Lajos
  operatőr Rostás Mária , Csizmadia Ferenc
     
  vágó Horváth Helén
     
további stábtagok további stábtagok
  Gyártó Kisebbségi És Emberi Jogi Alapítvány
     
     

Szinopszis

A roma holokauszt 60 évvel ezelőtti eseményeit a túlélőkkel készült interjúkból ismerhetjük meg, amelyek különböző helyszíneken - holokauszt-megemlékezés, lakóhelyükön, szűk családi környezetben, vonaton és vonatállomáson (Auschwitz-Birkenau) - készültek. A filmben fiatal romák is megszólalnak, hogy mit gondolnak a 60 évvel ezelőtt történtekről.

A túlélők egy része arra is vállalkozott, hogy ismét elmegy Auschwitz-Birkenauba, ahol személyesen mutatják be emlékeik színhelyét. A megszólalók által megemlített eseményeket, helyszíneket archív felvételek és fotók, vagy személyes tárgyak illusztrálják.
A szereplők visszaemlékezései a háború előtti "felhőtlen" békeidőkből indulnak. A modern vonaton való utazás fokozatosan visz a múltba. A háborús események, a haláltábor szörnyűségeinek felidézése után utazunk vissza a jelenbe.

Cselekmény címkék

cigány, holokauszt
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

díjak

2005 Magyar Filmszemle: Schiffer Pál-díj

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012