sex hikaye

Leszármazottak (Leszármazottak)

documentary 97 MINUTES, video
historical COLOR Hungarian

CAST

director Ágota Varga
  director of photography Károly Markert
  editor Ernst Thomas
     
     
MORE_CAST további stábtagok

ACTORS

Zsigmond Endre
     
  Production company Filmira Bt. , Inforg Studio
     
     

SYNOPSIS

E címen Németországban sokan megszólaltak az egykori nemzetiszocialista vezetők, magas rangú SS- és Gestapo-tisztek gyermekei és unokái közül. Felmenőjük - apjuk, nagyapjuk - egykori tetteinek emlékével valamennyien nehezen élnek együtt, mert a tettek elborzasztják őket, ám él bennük az apa vagy a nagyapa szeretete, sőt akár tisztelete is.
Magyarországon hasonló nyilatkozattal, interjúval, dokumentumfilmmel mindezidáig nem találkozhattunk. Most Endre László Magyarországon élő fia, valamint két unokája szólal meg. Endre László 1944-ben belügyi államtitkárként egyik felelőse volt a hazai zsidók gettóba zárásának, majd német koncentrációs táborokba szállításának és meggyilkolásának.
A történet visszfénye másként tükröződik a fiú, Endre Zsigmond, és egészen másként a két unoka szemében. Az előbbi egész életét annak szentelte, hogy apját minden ellene felhozott vád alól tisztázza, a második generáció viszont hallgatásba menekül, hacsak lehet, nem beszél róla, sőt legszívesebben el is felejtené. Nem teheti. A múlt így vagy úgy, tovább él. Adott esetben: gyötör.

PLOT_KEYWORDS

nazi, war
PICTURES
NO_PICTURE

RELATED_ARTICLES
Videos
NO_VIDEO

AWARDS

2005 Hungarian Filmweek: Best Director - Ágota Varga

LINKS

Port.hu
NOTE