sex hikaye

Jumurdzsák gyűrűje

játékfilm
színes magyar

Stáb

rendező Komlós András
  forgatókönyvíró Pierrot
  operatőr Árva László
     
  zene Pierrot
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Bárdy György
  Jonathan Hunt Görög László
  Jordán Adél
  Pásztor Erzsi
  Vallai Péter
     
további szereplők további szereplők

Szinopszis

2005 őszén a fiatal, new york-i újságíró, Jonathan Hunt életében először Magyaroszágra utazik. A félig magyar származású vendég látogatása Eger városába nem véletlen: egy roppant titokzatos rejtély felkutatását tűzte ki célul.
Állítólag a század elején Eger városában élt egy bizonyos Ábray professzor, aki a korát jóval meghaladó tudását kihasználva, megalkotott egy időgépet. A szerkezet bemutatása előtt azonban egy kísérlet során baleset történt, és a professzor segédje, a fél szemére vak Jámbor Zsigmond odaveszett. A kudarc után a professzor leállította a kutatást, és senkinek sem beszélt sem a találmányáról, sem a véletlen balesetről. Az egyetlen kivétel Gárdonyi Géza volt, aki mind a professzor, mind Jámbor jó barátjaként volt ismert. Természetesen Gárdonyi sem beszélhetett senkinek a történtekről, de - ki tudja mi okból - a baleset után nem sokkal, az éppen készülő Egri csillagok című regény egy új szereplővel gazdagodott: a félszemű törökkel, Jumurdzsákkal. Véletlen egybeesés csupán? Vagy lehet, hogy az időgép mégis működött, és Jumurdzsák személye nem is kitalált?
Az izgalmas nyomozás közben Jonathan Hunt megismeri Eger műemlékeit és fontos történelmi vonatkozású helyszíneit, momentumokat, érdekességeket a város históriájából. Bejárja a hangulatos utcákat, tereket, parkokat, barátság, sőt szerelem is szövődik egyik-másik szereplővel, és a végén hasonló kockázatot vállal, mint az első feltételezett időutazó - ezzel bebizonyítva kivételes emberségét.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012