sex hikaye

A birodalom titkai

dokumentumfilm sorozat
színes magyar

Stáb

rendező Hoffmann György
  vágó Fekete Ferenc
     
további stábtagok további stábtagok

Szinopszis

Kun Miklós a Birodalom titkai című sorozatában a népszerű történész a Szovjetunió és Kelet-Európa történetében olyan - máig fehér foltnak számító - mozzanatokról szól, amelyek az elmúlt évszázad magyar sorsfordulóit is meghatározták. Az általa egykori szovjet levéltárakban, valamint amerikai, svéd, holland, cseh, lengyel és más archívumokban talált, korábban titkos iratokra épített epizódokat ritka vagy még soha be nem mutatott korabeli fotó- és filmfelvételekkel illusztrálja. Emellett felhasználja azt a videoszalagon rögzített mélyinterjú sorozatot is, amelyet az 1990-es években a szovjet korszak mintegy ötven prominens személyiségével forgatott Moszkvában.

A legtöbb dokumentumfilm epizódban hallhatunk szovjet filmzenét, s jeleneteket láthatunk egy-egy korabeli történelmi játékfilmből. A Károli Gáspár Református Egyetem tanára filmjeit főleg történelemtanároknak és diákoknak ajánlja, de örömmel veszi a sorozatát érdeklődéssel figyelő minden néző kérdéseit, javaslatait. Szeretné, ha vele együtt szerkesztenék műsorát.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012