sex hikaye

Utas és holdvilág

dokumentumfilm 53 perc, video
ismeretterjesztő film színes magyar

Stáb

rendező Erdőss Pál
  forgatókönyvíró Novobáczky Sándor
  operatőr Nádorfi Lajos
     
  vágó Csontos István
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Ráckevei Anna
  Sörös Sándor
     
  Gyártó Szeg Trade Kft.
     
     

Szinopszis

Az 1937-ben írt mű, amelynek sugallatára az irodalmi dokumentumfilm született, generációk óta igazi kultuszregény. Írója saját ifjúkorának romantikus emlékeit idézi meg, amelyek helyszíne a régi Buda és Pest. A könyvet ugyanakkor áthatja az az elementáris vágy, amely őt és nemzedéktársait Itáliába vonzotta.
Az Utas és holdvilág főszereplőjét ifjabb éveinek hol vonzó, hol kínzó élményei elkísérik olasz földre, ahol immár meglett férfiként és konszolidált polgárként feleségével a nászútját tölti. Ám a főhős számára mindez inkább titokzatos utazás a múltba, amelynek - hitvesét hátrahagyva - a nyomába ered. Gondolataiban az ifjúkori barátok és szerelmek árnyékként követik Velence sötét sikátoraiba, Ravenna döbbenetes szépségű freskói alá, Firenze pompás palotáiba, Toscana derűs dombjaira, Umbria misztikus városaiba, Róma több ezer éves kövei közé.
A képsorok a regényt idézve villantják fel a varázslatos helyszíneket és a múlt rejtélyeit. Eközben képet alkothatunk a mű születésének különös körülményeiről és arról, miért vált Szerb Antal regénye megírása után jó 70 évvel népszerűvé Európa több országában is.

Cselekmény címkék

regény, város
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép

Kapcsolodó cikkek
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012