sex hikaye

Sztornó

játékfilm 93 perc, 35 mm
krimi , melodráma színes magyar

Stáb

rendező Pálos György
  forgatókönyvíró Pálos György
  producer Czabán György
     
  operatőr Pálos György
  vágó Juhász Katalin
     
  zene Végső Zoltán
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Öregember Bojtár B. Endre
  Énekesnő Csákányi Eszter
  Jegyellenőr Dózsa Erzsébet
  Feri Ficzere Béla
  Hoffmann Huba
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Közgáz Vizuális Brigád
     
  bemutató 2006. november 16.
     

Szinopszis

"Amikor mindez megtörtént, harmincas éveimnek közepén jártam. Történelmet tanítottam egy vidéki gimnáziumban, feleségemmel és a két gyerekkel boldogan éltünk két és félszobás lakótelepi lakásunkban. Ekkor még erősnek éreztem magam, rajtam nem találnak fogást. Közeledett a tanév vége. A panel, hogyha átmelegszik, hosszú ideig megtartja a meleget. Később levelet kaptam az APEH-től. Mindig is tudtam, hogy egy napon, a kisebb-nagyobb stiklikért meg kell fizetnem. De soha nem gondoltam volna, hogy mindennek ez az ára. Gyanússá vált a viselkedésem a családom, a kollégák és a hatóság számára. Elkapott az örvény: minél inkább kapálóztam, annál mélyebbre húzott le."

Lassú, lélektani krimiszerű összeomlást kísérhetünk végig, melyből látszólag nincsen menekvés. A krimi megjelölést úgy kell érteni, hogy noha nincs gyilkosság és klasszikus értelemben vett bűntény, az első perctől kezdve folyamatosan és fokozatosan nő a feszültség, annak tükrében, hogy milyen lélektani folyamatok mennek végbe a főhős lelkivilágában.

A 30-as értelmiségi pokoljárása azonban nem torkollik, tragédiába. A fordulatos, történetnek, mely tele van ugyan szorongással, fóbiával, mégis építő eleme az életet igenlő humor, legyen az akár fekete is.

Cselekmény címkék

értelmiségi
Értékelés
 
0 szavazat
kép
filmhu/2006_01/sztorn__werk_11.jpg

Kapcsolodó cikkek
videók

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012