Nyomtatás

Bűn és bűnhődés a rácsok mögött

tévéfilm 142 perc,
fekete-fehér magyar

Stáb

rendező Sopsits Árpád
  író Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij
  forgatókönyvíró Sopsits Árpád
     

Szereplők

Amper, Raszkolnyikov Bertók Lajos
  Sűrű, Dunya Bozsó Péter
  Börtönőr I. Földi Tamás
  Cicero Haytl Zoltán
  Véna, Mikolka Janicsek Péter
  Razumihin Karácsonyi Zoltán
  Madonna, Szonya Kovács Ferenc
  Zsoltár, Porfirij László Zsolt
  Börtönőr II. Lovai Tibor
  Borotva, Luzsin Törköly Levente
  Pedró, Anya Torma István

Szinopszis

Egy magyarországi börtön szűk cellájában kilenc rab van összezárva évek óta. Többségük gyilkos. A börtönigazgatóság javaslatára Dosztojevszkij Bűn és bűnhődését kell eljátszaniuk a börtön ebédlőjében. Ha képesek megtanulni a szerepeket és előadni a produkciót, a börtönparancsnok a kilenc elítélt közül kettőnek lehetővé teszi, hogy néhány napra hazatérhessen családjához. A rabok lázasan készülődnek, már csak három nap van a bemutatóig. A próbák folyamán Raszkolnyikov bűne saját bűneikkel szembesíti őket. Az elítéltek mindenre készek a rövid szabadulásért. A következmények beláthatatlanok.
A produkció elsősorban arra keresi a választ, hogy lehetséges-e ma a bűnhődés és a bűnhődés általi megtisztulás, megnyugvás. Van-e és mi az értelme ennek egy olyan korban, amikor bűnözők és nem bűnözők szerint is csak bíróság és pech van.

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


a cikket az alábbi linken találod:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |