sex hikaye

Kálmán Imre: Csárdáskirálynő

163 perc,
színházi felvétel fekete-fehér magyar

Stáb

rendező Szinetár Miklós
  forgatókönyvíró Kellér Dezső , Békeffy István
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Edvin Baksay Árpád
  Herceg Csákányi László
  Miska Feleki Kamill
  Stázi Gyenes Magda
  Cecília Honthy Hanna
     
további szereplők további szereplők

Szinopszis

"Az 1916-ban bemutatott Kálmán-operett az évtizedek során több ezer bemutatót ért meg. Az egész világ ismeri, talán nincs olyan része a Földnek, ahol ne ismerték volna a bécsi elkényeztetett arisztokrata és a tehetséges pesti énekesnő izgalmas, poétikus, szenvedélyes szerelmét.
Az 1950-es évek közepén, Magyarországon Kellér Dezső és Békeffy István átdolgozták a szövegkönyvet, kibővítették a librettót egy szereppel: az ország kedvencének, Honthy Hannának álmodtak bele egy alakot. Ő alakította ettől kezdve Cecíliát, Edvin könyörtelen mamáját, akiről sok érdekes, pikáns részlet tudható meg a játék során.
Ezzel a szövegkönyvvel - ha lehet - a történet még izgalmasabb, még bonyolultabb lett, így járva ismét végig az ország színházait, s mindenkit dúdolásra késztet, mikor Cecília, Miska és Feri bácsi ezt énekli: "Hajmási Péter,..." - Halasi Imre tollából idézve.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012