Nyomtatás

Kálmán Imre: Csárdáskirálynő

163 perc,
színházi felvétel fekete-fehér magyar

Stáb

rendező Szinetár Miklós
  forgatókönyvíró Kellér Dezső , Békeffy István
  versek Gábor Andor
     
  karmester Bródy Tamás
  díszlettervező Fülöp Zoltán
     
  jelmeztervező Márk Tivadar

Szereplők

Edvin Baksay Árpád
  Herceg Csákányi László
  Miska Feleki Kamill
  Stázi Gyenes Magda
  Cecília Honthy Hanna
  Sylvia Németh Marika
  Bóni Rátonyi Róbert

Szinopszis

"Az 1916-ban bemutatott Kálmán-operett az évtizedek során több ezer bemutatót ért meg. Az egész világ ismeri, talán nincs olyan része a Földnek, ahol ne ismerték volna a bécsi elkényeztetett arisztokrata és a tehetséges pesti énekesnő izgalmas, poétikus, szenvedélyes szerelmét.
Az 1950-es évek közepén, Magyarországon Kellér Dezső és Békeffy István átdolgozták a szövegkönyvet, kibővítették a librettót egy szereppel: az ország kedvencének, Honthy Hannának álmodtak bele egy alakot. Ő alakította ettől kezdve Cecíliát, Edvin könyörtelen mamáját, akiről sok érdekes, pikáns részlet tudható meg a játék során.
Ezzel a szövegkönyvvel - ha lehet - a történet még izgalmasabb, még bonyolultabb lett, így járva ismét végig az ország színházait, s mindenkit dúdolásra késztet, mikor Cecília, Miska és Feri bácsi ezt énekli: "Hajmási Péter,..." - Halasi Imre tollából idézve.

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


a cikket az alábbi linken találod:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |