sex hikaye

Mendelssohn: Szentivánéji álom

57 perc,
koncertfilm színes magyar

Stáb

rendező Nagy Katalin
  operatőr Horváth Adrienne
     

Szinopszis

Mendelssohn rövid életkora ellenére számtalan remekművel gazdagította a zeneirodalmat. Shakespeare: a Szentivánéji álom című színműhöz a mindössze tizenhét éves zeneszerző írt kísérőzenét. 1826-ban a Szentivánéji álom kísérőzenéjéből csak a nyitányt írta meg, de már ebben megjelenik a színmű számos szereplője és hangulata: tündérek, szerelmesek, a mesteremberek és az athéni udvar.
Johannes Brahms 1878-ban fejezte be D-dúr hegedűversenyét, szoros együttműködésben korának legnagyobb hegedűművészével, Joachim Józseffel. Mint Brahms többi versenyművére, erre is illik Schumann kifejezése, a "leplezett szimfónia". A néhol cigányzenére hasonlító hangvétel különösen a virtuóz zárótételben szembetűnő.

A koncert szólistája, Liener György 1988 óta a Müncheni Rádiózenekar koncertmestere, de szólistaként és kamaramuzsikusként is rendszeresen fellép.

A felvétel 2006. február 7-én a Művészetek Palotájában a Nemzeti Hangversenyteremben készült.
Előadja: A Szent István Király Szimfonikus Zenekar. Vezényel: Záborszky Kálmán. Közreműködik: Liener György - hegedű.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012