Nyomtatás

Emberek fehérben

dokumentumfilm 53 perc,
színes magyar

Stáb

rendező Kárpáthy Mariann
  operatőr Kovács Béla

Szinopszis

Az Emberek fehérben c. két részes dokumentumfilmben azokra az egészségügyisekre emlékezünk, akik az 1956-ban hivatásukat hősiesen gyakorolva vettek részt a forradalomban.
Filmünkből megismerünk néhányat azok közül a fiatal orvostanhallgatók, orvosok, ápolók, és mentősök közül, akik - amig lehetett - fehér köpenyben mentették az életeket. Megszólaltatjuk azt az Amerikában élő professzort, aki miután menekülni kényszerült, nemzetközi szervezetet hoz létre a országot elhagyó magyar diákok támogatására. A második részben pedig azt a főorvost, aki a forradalom leverését követő orvosperek egyik áldozataként az ország számtalan börtönét végigjárta. Egyelőre nincs semmilyen adatunk arról, hogy 56-ban fehér köpenyben hányan vettek részt a forradalomban. Filmünkkel a forradalom fegyver nélküli hőseire emlékezünk.

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


a cikket az alábbi linken találod:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |