sex hikaye

Hazatérés - Egy szabadságharcos története

dokumentumfilm 88 perc, video
színes magyar-amerikai

Stáb

rendező Pigniczky Réka
  forgatókönyvíró Pigniczky Réka
  operatőr Kiss Gergő
     
  vágó Hargittai László
  zene Horváth Gáspár (Jumurjack)
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Donkó Mária
  Eörsi László
  Lengyel Mária
  Vörös Katalin
     
  Gyártó Pige Bt
     
     

Szinopszis

A Hazatérés című dokumentumesszé egy múltbeli történet szálait bogozza ki. Bemutatja azt az utat, amelyet egy amerikai-magyar testvérpár tesz meg, hogy fényt derítsen az eseményekre, amelyek az '56-os forradalom alatt és után megváltoztatták édesapjuk életét. A történet úgy indul, hogy a két testvér Magyarországra szállítja édesapja hamvait, akinek utolsó kérése volt, hogy szülőföldjén temessék el, ahova 1956-os menekülése után sosem tért vissza. Ez az utazás azonban váratlan irányt vesz, amikor a lányok rájönnek, hogy nincsenek tisztában azzal pontosan mit tett édesapjuk a forradalom alatt. Az ő 56-os története valahol a legenda és az anekdóta között lebeg - nincs leírva sehol. Talán nem is történt meg.

50 évvel a forradalom után - amelyben több 200,000 ember hagyta el az országot - a Hazatérés végigkíséri Pigniczky László lányainak hol megrázóan, hol humorosan alakuló útját, amint személyesen próbálják feltárni a szabadságharc eseményeit. A két testvér, csupán elhunyt édesapjuk homályos anekdótáira támaszkodva és saját kíváncsiságuk által hajtva, megpróbálja részletekből és foszlányokból összerakni édesapjuk szerepét abban a valószínűtlen harcban, amit Magyarország két héten át sikeresen folytatott a szovjet hatalom ellen.

Pigniczky László története számos váratlan fordulatot vesz. A kutatás végére "hazatérésének" története a két lány személyes útjává is válik, hogy megértsék apjukat és azokat az eseményeket, amelyek alapvetően megváltoztatták életét és így az övéket is.

Cselekmény címkék

1956, testvér
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép

Kapcsolodó cikkek
videók
Nincs videó

díjak

2007 Magyar Filmszemle: Schiffer Pál-díj

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012