sex hikaye

Akartam volna mutatni

dokumentumfilm 48 perc, video
portréfilm színes magyar

Stáb

rendező Sós Ágnes , Petróczy András
  operatőr Petróczy András , Sós Ágnes
  vágó Thomas Ernst
     
     
további stábtagok további stábtagok
  Gyártó Dokuart
     
     

Szinopszis

Idős, örökké szép, törékeny nő... Alig kivehetőek a vonásai a zsúfolt, sötét előszobában. Több generáció emlékei, munkái között él, kis "ösvényeken" bolyong a kincsek között. Ahová csak nyúl, minden történelem és érték. Mintha mindenen évszázados por ülne. Titka, súlya van a helynek, sűrű a levegő. Minket is nyom... Átláthatatlan, megemészthetetlen... vágyunk megismerni, megfejteni, látni és gyönyörködni, de lehetetlen, hiszen, ha összeadjuk, több száz évre lenne szükség a megismeréshez...
Gábor Marianne, a 90 éves festőművész, az egyetlen élő magyar festő, akinek a firenzei Uffizi Múzeum önarckép-gyűjteményében két festménye is megtalálható. ...bolyongás, lebegés a művészetnek, múltnak és jelennek e titokzatos, homályos világában. Mint egy töredékes álomban, úgy bukkannak fel a képek, levéltöredékek, versidézetek, fényképek... S a mesélő a "kastély" egyetlen még élő lakója.

Cselekmény címkék

festő, történelem
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012